SELECTED ARCHITECTURE AND INTERIOR DESIGN PROJECTS 


 
TERRACE LAYOUT - ARCHITECTURE AND DESIGN - IDEABAR STUDIO

RESIDENCE + STUDIO IN ATHIENOU

 

2017 | Under Study | 200 sq.m
Athienou, Larnaca

 

Services: Architecture
Category: Private House + Interior Design Studio

Description + Concept:
Starting from the owners' love for Cypriot tradition and culture, the design of the home has been focused on combining the basic features of the local traditional architecture and modern aesthetics as characterized by minimalism and simple, clean lines.
The volumes that form the main design layout retain the basic typology of traditional houses in L-configuration with south-eastern orientation. The floor completes the layout in a Π-configuration, keeping the inner courtyard in the center of the house, and by elevating it, it offers the possibility of extending the inner courtyard to the covered space that is created. Almost every room in the house has visual access to the central courtyard through large openings, thus maintaining a direct relationship with the external natural environment, as well as an introvertion to the public street life.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ + ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

2017 | Υπό Μελέτη | 200 τ.μ
Αθηένου, Λάρνακα

 

Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονική
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία + Στούντιο Εσωτερικού Σχεδισμού

Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Ξεκινώντας από την αγάπη των ιδιοκτητών για την Κυπριακή παράδοση και κουλτούρα, ο σχεδισμός της κατοικίας έχει εστιαστεί στο πάντρεμα των βασικών χαρακτηριστικών της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής και της σύγχρονης αισθητικής όπως χαρακτηρίζεται μέσα από τον μινιμαλισμό και τις απλές, καθαρές γραμμές.
Οι όγκοι που αποτελούν την κύρια σύνθεση του σχεδιασμού, διατηρούν την βασική τυπολογία των παραδοσιακών κατοικίων με διάταξη Γ με νοτιο-ανατολικό προσανατολισμό. Ο όροφος, συμπληρώνει στην κάτοψη την διάταξη Π κρατώντας την εσωτερική αυλή στο κέντρο της οικίας, και μέσω της υπερύψωσης του, προσφέρει την δυνατότητα στην εσωτερική αυλή να επεκταθεί στον υπόστεγο χώρο που δημιουγείται. Όλοι σχεδόν οι χώροι της οικίας έχουν οπτική πρόσβαση στην κεντρική αυλή, μέσω μεγάλων ανοιγμάτων, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό μια άμεση σχέση με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και μια εσωστρέφια από την δημόσια ζωή του δρόμου.

 
ARCHITECTURAL PLAN - RESIDENCE AND STUDIO IN ATHIENOY
 

 
FRONT ELEVATION

HOUSE G

2017 | Under Construction | 145 sq.m
Frenaros, Ammochostos

 

Services: Architecture
Category: Private House

Description + Concept:
From the first conceptual sketches, the house was conceived according to the specifications of using steel as the dominant construction material and with a low budget available the clients wished for an inexpensive house with a maximum of spatial and aesthetic qualities.

Due to land-shape restrictions, the garage had to be placed in the heart of the composition, therefore big openings in the communal spaces play a central role to the creation of visual impact both from the inside to the outside and vice versa, to guarantee a continuous passage of air and light throughout the space and at the same time provide compositional balance.  Smaller openings in the private spaces of the house, ensure light and air circulation taking advantage of their south-west orientation, and the fact that the northern side is eventually protected/blocked by the garage.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ G

2017 | Υπό Κατασκευή | 145 τ.μ
Φρέναρος, Αμμόχωστος

 

Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονική
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία

Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Από τα πρώτα σκίτσα, η κατοικία έχει σχεδιαστεί βάση των προδιαγραφών για χρήση του χάλυβα ως το κυρίαρχο κατασκευαστικό υλικό, και με ένα χαμηλό προϋπολογισμό διαθέσιμο οι πελάτες επιθυμούσαν ένα φτηνό σπίτι με μέγιστη χωρική και αισθητική ιδιότητα.

Λόγω περιορισμών που προέκυψαν από το φυσικό σχήμα του οικοπέδου, το γκαράζ έπρεπε να τοποθετηθεί στην καρδιά της σύνθεσης, επομένως τα μεγάλα ανοίγματα στους κοινόχρηστους χώρους διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία οπτικής σύνδεσης μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα συνεχές πέρασμα αέρα και φωτός σε όλο το χώρο και συνθετική ισορροπία. Μικρότερα ανοίγματα στους ιδιωτικούς χώρους, εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του φωτός και του αέρα εκμεταλλευόμενοι τον νοτιοδυτικό προσανατολισμό τους και το γεγονός ότι η βόρεια πλευρά προστατεύεται εν τέλει από το γκαράζ.

ARCHITECTURAL PLAN
 

 
INTERNAL COURTYARD RESIDENCE - ARCHITECTURE AND INTERIOR DESIGN

PRIVATE RESIDENCE WITH INTERNAL COURTYARD

2017 | Under Study | 200 sq.m
Deryneia, Ammochostos

 

Services: Architecture
Category: Private House

Description + Concept:
The creative brief that came along this project, outlined two important features: An internal court yard which would have access to from every space in the house, and; A special attention should be placed on the orientation of the building, to avoid the hot summer sun but take full advantage of the warm winter sunshine.

The site is located outside the town, and its great size allows for a direct dialogue with nature from every room of the house, along with unrestricted views both to the internal courtyard and the surrounding fields.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΛΗ

2017 | Υπό Μελέτη | 200 τ.μ
Δερύνεια, Αμμόχωστος

 

Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονική
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία

Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Η περιγραφή που παρουσιάστηκε μαζί με τα δεδομένα του έργου, περιλάμβανε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά: Τη δημιουργία εσωτερικής αυλής που θα έχει πρόσβαση από κάθε χώρο του σπιτιού και ιδιαίτερη προσοχή θα έπρεπε να δοθεί στον προσανατολισμό του κτιρίου, για να αποφευχθεί ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος, αλλά να επωφεληθείται πλήρως από τον ζεστό χειμερινό ήλιο.

Η τοποθεσία που πρόκειται να κτιστεί η οικία, βρίσκεται έξω από την πόλη και το μεγάλο της μέγεθος επιτρέπει τον άμεσο διάλογο με τη φύση από κάθε δωμάτιο του σπιτιού, καθώς και απεριόριστη θέα τόσο στην εσωτερική αυλή όσο και στα γύρω χωράφια.

 
 

 
CAMERA5.jpg

PRIVATE RESIDENCE POOLSIDE LAYOUT

2017 | Completed | 100 sq.m
Xylophagou, Larnaca

 

Services: Space Planning - Exterior
Category: Private House


Description + Concept:
The brief that came along with this project was consisting just one main keyword:
                                                     TROPICAL!
The pool was already constructed, therefore any additions to the layout would have to take advantage of the remaining space in a way that every bit of space would be functional. Tropical plants such as succulents, paradise birds and banana trees are combined with a muted pastel pink wall and details with patterned tiles, to achieve a tropical mood. A retreat right in the back yard.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

2017 | Ολοκληρωμένο | 100 τ.μ
Ξυλοφάγου, Λάρνακα

 

Υπηρεσίες: Σχεδιασμός Χώρου - Εξωτερικός Χώρος
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία


Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Η περιγραφή που συνόδευε αυτό το πρότζεκτ περιείχε μια βασική λέξη κλειδί:
                                                           ΤΡΟΠΙΚΟ!
Η πισίνα ήταν ήδη κατασκευασμένη, επομένως, όλες οι προσθήκες στη διάταξη θα έπρεπε να εκμεταλλευτούν τον εναπομένοντα χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε κομμάτι χώρου να είναι λειτουργικό. Τροπικά φυτά, όπως παχύφυτα, πουλιά του παραδείσου και δέντρα μπανάνας συνδυάζονται με έναν 'σιωπηλό'  παστελ ροζ τοίχο και λεπτομέρειες από πλακάκια με μοτίβα, για να επιτευχθεί μια τροπική διάθεση. Ένα τροπικό καταφύγιο στην πίσω αυλή.

ARCHITECTURE AND INTERIOR DESIGN - IDEABAR STUDIO

PRIVATE RESIDENCE IN LIOPETRI

2014 | Under Construction | 180 sq.m
Liopetri, Ammochostos

 

Services: Architecture
Category: Private House

Description + Concept:
Simplicity, functionality, clean lines and a game-play between different volumes are the most important characteristics that drew the guidelines for the residence's conceptualization. 
Located at the outskirts of the village, on a site with unrestricted view to the natural landscape from it's south side, the house opens up inwards keeping on the facade a playful introversion. Breaking the main volume with a recess, thus creating an open-air living space, enables all the main spaces to seamlessly open up to the outside environment and exploits the natural southern orientation.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΛΙΟΠΕΤΡΙ

2014 | Υπό Κατασκευή | 180 τ.μ
Λιοπέτρι, Αμμόχωστος

 

Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονική
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία

Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Η απλότητα, η λειτουργικότητα, οι καθαρές γραμμές και το παιχνίδι μεταξύ διαφορετικών όγκων είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που επέστησαν τις κατευθυντήριες γραμμές για τον σχεδιασμό της κατοικίας.
Τοποθετημένη στα περίχωρα του χωριού, σε μια περιοχή με απεριόριστη θέα προς το φυσικό τοπίο από τη νότια πλευρά, η κατοικία ανοίγεται προς τα μέσα κρατώντας στην πρόσοψη μια παιχνιδιάρικη εσωστρέφεια. Σπάζοντας τον κύριο όγκο με μια εσοχή, δημιουργώντας έτσι έναν υπαίθριο καθιστικό χώρο, επιτρέπει σε όλους τους κύριους χώρους της οικίας να διατηρούν απρόσκοπτη θέα προς το εξωτερικό περιβάλλον και να εκμεταλλεύονται τον φυσικό νότιο προσανατολισμό.

 
 

 

ELLINAS OPTICAL

 

2016 | On Hold | 44 sq.m
Paralimni, Ammochostos

Services: Space Planning - Interior + Furniture Design
Category: Commercial - Retail

ΟΠΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

 

2016 | Σε Παύση | 44 τ.μ
Παραλίμνι, Αμμόχωστος

Υπηρεσίες: Σχεδιασμός Χώρου + Επίπλου
Κατηγορία: Εμπορικό