FRONT ELEVATION - MINIMAL ARCHITECTURE DESIGN

FAMILY HOUSE IN FRENAROS

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΦΡΕΝΑΡΟΣ

CATEGORY | RANGE OF WORK
RESIDENTIAL
ARCHITECTURE

YEAR | STATUS
2017 | COMPLETED

SIZE
145 SQM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ | ΠΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΕΤΟΣ | ΣΤΑΔΙΟ
2017 | ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ
145 ΤΜ

ARCHITECTURAL FLOOR PLAN - COMPACT FAMILY HOUSE

Description + Concept:
From the first conceptual sketches, the house was conceived according to the specifications of using steel as the dominant construction material and with a low budget available the clients wished for an inexpensive house with a maximum of functionality and, spatial and aesthetic qualities.

Due to land-shape restrictions, the garage had to be placed in the heart of the composition, therefore big openings in the communal spaces play a central role to the creation of visual impact both from the inside to the outside and vice versa, to guarantee a continuous passage of air and light throughout the space and at the same time provide compositional balance.  Smaller openings in the private spaces of the house, ensure light and air circulation taking advantage of their south-west orientation, and the fact that the northern side is eventually protected/blocked by the garage.


Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Από τα πρώτα σκίτσα, η κατοικία έχει σχεδιαστεί βάση των προδιαγραφών για χρήση του χάλυβα ως το κυρίαρχο κατασκευαστικό υλικό, και με ένα χαμηλό προϋπολογισμό διαθέσιμο οι πελάτες επιθυμούσαν ένα φτηνό σπίτι με μέγιστη λειτουργικότητα και, χωρική και αισθητική ιδιότητα.

Λόγω περιορισμών που προέκυψαν από το φυσικό σχήμα του οικοπέδου, το γκαράζ έπρεπε να τοποθετηθεί στην καρδιά της σύνθεσης, επομένως τα μεγάλα ανοίγματα στους κοινόχρηστους χώρους διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία οπτικής σύνδεσης μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα συνεχές πέρασμα αέρα και φωτός σε όλο το χώρο και συνθετική ισορροπία. Μικρότερα ανοίγματα στους ιδιωτικούς χώρους, εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του φωτός και του αέρα εκμεταλλευόμενοι τον νοτιοδυτικό προσανατολισμό τους και το γεγονός ότι η βόρεια πλευρά προστατεύεται εν τέλει από το γκαράζ.

 
 
ENTRYWAY RENDER - WOOD CLADDING STONE WALL
NORTH ELEVATION - ARCHITECTURAL RENDER - MINIMAL DESIGN
 
 
PRIVATE VERANDA VIEW - ARCHITECTURAL RENDER
 
 
OUTDOOR DINING - PRIVATE VERANDA VIEW - ARCHITECTURAL RENDER
CUSTOM KITCHEN DESIGN - MINIMAL FUNCTIONAL DESIGN
LIVING ROOM - INTERIOR DESIGN RENDERING
 
LIVING ROOM DETAIL RENDER