TERRACE LAYOUT - ARCHITECTURE AND DESIGN - IDEABAR STUDIO

RESIDENCE + STUDIO IN ATHIENOU

 

2017 | Under Study | 200 sq.m
Athienou, Larnaca

 

Services: Architecture
Category: Private House + Interior Design Studio

Description + Concept:
Starting from the owners' love for Cypriot tradition and culture, the design of the home has been focused on combining the basic features of the local traditional architecture and modern aesthetics as characterized by minimalism and simple, clean lines.
The volumes that form the main design layout retain the basic typology of traditional houses in L-configuration with south-eastern orientation. The floor completes the layout in a Π-configuration, keeping the inner courtyard in the center of the house, and by elevating it, it offers the possibility of extending the inner courtyard to the covered space that is created. Almost every room in the house has visual access to the central courtyard through large openings, thus maintaining a direct relationship with the external natural environment, as well as an introvertion to the public street life.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ + ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

2017 | Υπό Μελέτη | 200 τ.μ
Αθηένου, Λάρνακα

 

Υπηρεσίες: Αρχιτεκτονική
Κατηγορία: Ιδιωτική Κατοικία + Στούντιο Εσωτερικού Σχεδισμού

Περιγραφή + Κεντρική Ιδέα:
Ξεκινώντας από την αγάπη των ιδιοκτητών για την Κυπριακή παράδοση και κουλτούρα, ο σχεδισμός της κατοικίας έχει εστιαστεί στο πάντρεμα των βασικών χαρακτηριστικών της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής και της σύγχρονης αισθητικής όπως χαρακτηρίζεται μέσα από τον μινιμαλισμό και τις απλές, καθαρές γραμμές.
Οι όγκοι που αποτελούν την κύρια σύνθεση του σχεδιασμού, διατηρούν την βασική τυπολογία των παραδοσιακών κατοικίων με διάταξη Γ με νοτιο-ανατολικό προσανατολισμό. Ο όροφος, συμπληρώνει στην κάτοψη την διάταξη Π κρατώντας την εσωτερική αυλή στο κέντρο της οικίας, και μέσω της υπερύψωσης του, προσφέρει την δυνατότητα στην εσωτερική αυλή να επεκταθεί στον υπόστεγο χώρο που δημιουγείται. Όλοι σχεδόν οι χώροι της οικίας έχουν οπτική πρόσβαση στην κεντρική αυλή, μέσω μεγάλων ανοιγμάτων, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό μια άμεση σχέση με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και μια εσωστρέφια από την δημόσια ζωή του δρόμου.

 
ARCHITECTURAL PLAN - RESIDENCE AND STUDIO IN ATHIENOY